Informatie

In 2000 introduceerde locatiemanager Tijn Heerkens de eerste locatiemateriaalwagen in Nederland. Reeds vele malen had hij voor drama producties een huurbus vol geladen met diverse materialen, om de film op die manier van de benodigde faciliteiten op locatie te voorzien. Voor commercials deed de achterbak van de personenauto dienst als rijdend magazijn, om er vervolgens op de set achter te komen dat je net dat ene handigheidje was vergeten in te laden.Dit moest professioneler, sneller en efficiënter kunnen.

Een 18m³ Citroen Jumper werd speciaal ingebouwd als rijdend locatiemateriaalmagazijn. Op basis van jaren locatiemanagement ervaring, werd een compleet pakket materiaal samengesteld. Van commercial shoot tot grote periode film, alles wat nodig was om deze sets te faciliteren was aanwezig in deze materiaalwagen. Omdat ook andere locatiemanagers gebruik wilde maken van deze wagen, werd al snel een tweede bestelbus aangeschaft, ingericht en in gebruik genomen.

Locatiegoed

In 2004 besloten de locatiemanagers Ing Lim, Tijn Heerkens, Stoffel Van Verrewegen en Thijs Bolle om hun werkzaamheden als locatiemanager onder te brengen in de maatschap Locatiegoed. De twee materiaalwagens bewezen ook hier hun waarde en al snel ontstond de behoefte aan meer van deze voertuigen, niet alleen voor de eigen managers , maar ook om het stijgend aantal externe klanten te kunnen bedienen. Inmiddels beschikt Locatiewerk over een uitgebreide vloot materiaalwagens. In de loop der tijd werden daar ook nog kleding en make-up bussen en de Skyliner locatietrailer aan toegevoegd.In al die jaren werd er natuurlijk op duizenden locaties gedraaid. Sommige van deze locaties brachten een vraag om zeer specifieke faciliteiten met zich mee. Watervoorziening midden in een bos, een douche op een ponton midden op meer enz. enz. Voor al deze vraagstukken werden door ons oplossingen bedacht en de benodigde materialen aangeschaft. Hierdoor ontstond naast de materiaalwagens ook een magazijn met “specials” die ook voor deze bijzondere locaties oplossingen bieden. Mochten wij het zelf niet in huis hebben, dan kunnen wij terugvallen op een uitgebreid netwerk van leveranciers.

Locatiewerk

Het facilitaire gedeelte van Locatiegoed bleef over de afgelopen jaren maar groeien en groeien, mede door de alsmaar stijgende vraag naar verhuur van losse materialen. Omdat Locatiegoed oorspronkelijk opgericht is als een maatschap met als specialiteit het locatiemanagement voor film en tv en niet als facilitair bedrijf, ontstond er de behoefte om deze twee disciplines van elkaar te scheiden.Er werd besloten de activiteiten in twee verschillende bedrijven onder te brengen, zodat beide bedrijven zich kunnen richten op hun specialiteit en zich in hun discipline beter kunnen ontwikkelen en blijven innoveren. Het facilitaire gedeelte is sinds 2010 ondergebracht in Locatiewerk B.V. en wordt geleid door Tijn Heerkens.

De faciliteiten van Locatiewerk

Locatiewerk verhuurt naast volledig ingerichte materiaalwagens ook alle materialen los. Behalve de materiaalwagens, hebben wij ook de beschikking over een speciaal ingerichte kleding en make-up bussen en de Skyliner locatietrailer, eventueel kunnen deze voor langere producties speciaal naar uw wens worden aangepast. Mocht het materiaal uit het basispakket toch niet de door de locatie gestelde logistieke problemen oplossen, dan is er vast iets in ons magazijn wat dit wel doet. Omdat wij zelf dagelijks werkzaam zijn als locatiemanager kunnen wij terug vallen op een groot archief aan locatie specifieke oplossingen. Op deze website vindt ons ons verhuurprogramma. Mocht u iets niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op. Uiteraard kunnen wij ook de zorg voor de hele logistiek op locatie voor u uit handen nemen.

Kortom heeft u behoefte aan faciliteiten, oplossingen of advies, leg het bij ons neer en wij denken met u mee.